Urheiluhieronta rentouttaa ja ehkäisee vammoja

Usein kysytään, mitä eroa on urheiluhieronnalla ja klassisella hieronnalla. Klassisen hieronnan perusteena käytetään sivelykäsittelyä, kun taas urheiluhieronnassa sivelyn lisäksi käytetään muitakin tekniikoita. Olen sekä klassinen hieroja että urheiluhieroja, joten käytän eri menetelmiä asiakkaan tarpeen mukaan.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta palauttaa tuki- ja liikuntaelimistöä kovasta harjoittelusta ja ehkäisee urheiluvammoja. Hieronta rentouttaa jännittyneitä lihaksia, myös niska-hartiaseudun lihaksia, ja siksi urheiluhierontaan voi tulla kuka tahansa, joka kaipaa rentoutusta kiireisen arjen keskellä. Urheiluhierontaan erikoistuneena osaan ottaa huomioon urheilijan kisa- ja/tai harjoituskauden vaatimukset ja kehon tarpeet.

Sinun eri tarvitse olla urheilija, tullaksesi käsittelyyn. Urheiluhieronta lievittää stressiä ja rentouttaa, jotkut kokevat saavansa siitä apua myös nukahtamiseen.

Lihaskalvohieronta eli faskiakäsittely

Faskialla tarkoitetaan kehon sidekudosverkostoa kuten lihasten ja sisäelinten peitinkalvoja, jänteitä ja nivelsiteitä. Kun faskiakalvot kiristävät ja ovat jatkuvasti jännitystilassa, kireystila aiheuttaa kipua ja särkyä. Faskiakäsittelyssä pyrin poistamaan leposärkyä ja kuormituksessa esiintyvää kipua, leikkauksen jälkeisiä kiinnikkeitä, edistämään sidekudoksen paranemista ja/tai lihastasapainon normalisoitumista.

Kinesioteippaus ja urheiluteippaus

Kinesioteippauksen tarkoituksena on vähentää kipua ja lihaskireyttä sekä lisätä liikkuvuutta ja lihasten aktiviteettia, kun taas urheiluteippausta käytetään vammojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Kuivakuppaus ja hieronta

Kuivakuppaus on tehokas hoitomuoto, joka rentouttaa lihaksia ja mieltä, vähentää turvotusta, parantaa aineenvaihduntaa ja nopeuttaa vammojen parantumista. Kuppeja painamalla tai litistämällä saadaan aikaiseksi alipaine, johon hoidon vaikutus perustuu. Käytän kumi- tai silikonikuppeja. Silikonikupit sopivat luonnonkumiallergisille.

Hoito ei sovellu, jos sinulla on syöpä tai suuri tulehdustila kehossa. Jos on suonikohjuja tai rikkonainen iho, kuivakuppausta voidaan tehdä vaurioalueiden ympäriltä. Kun on kyse sydänsairauksista, anemiasta, diabeteksesta, akuutista lihasvammasta tai olet raskaana, ota ensin yhteyttä ammattilaiseen ja varmista, että kuivakuppaus sopii sinulle.

Intialainen päähieronta

Vanha intialainen hoitomuoto on nautinnollinen, rentouttava ja virkistävä kokemus. Päähieronnassa käsitellään pään ja kasvojen alueen lisäksi niska- ja hartiaseutua. Samalla kun hoito rentouttaa, se lisää verenkiertoa yläkropassa ja hiuspohjassa, parantaa hapen ja ravintoaineiden kulkua sekä tehostaa kuona-aineiden vaihduntaa. Intialainen päähieronta voi tuoda helpotusta henkiseen väsymykseen, migreenin jälkeiseen olotilaan, stressiin, kiputiloihin ja parantaa keskittymiskykyä. Sillä voi olla myös positiivinen vaikutus unen laatuun. Voit olla istuen tai selinmakuulla käsittelyn ajan. Rentouttava ja nautinnollinen hoito on erinomainen hemmotteluhoidoksi tai lahjaksi.

Hoito ei sovellu, jos sinulla on kuumetta tai tulehdustila kehossa, tarttuva ihosairaus, akuutti tapaturma tai aivovamma, syöpä, epilepsia, valtimokovettumatauti, aivoverenkiertoon liittyvä sairaus tai akuutti migreenikohtaus. 

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on nimensä veroinen hoitomuoto, jossa kehoa hierotaan lämmitetyillä sileillä, luonnon muokkaamilla kivillä. Tätä tuhansia vuosia vanhaa hoitomuotoa on käytetty useissa eri kulttuureissa. Hoito edistää kuona-aineenvaihduntaa ja imunestekiertoa. Suurin vaikuttava tekijä on lämpö, jota tehostetaan erilaisilla hierontatekniikoilla. Asiakkaan tarpeen mukaan hoito tehdään joko rentouttavana hemmotteluhoitona tai kireystiloja lievittävänä hoitona.

Hoitoajat: 60 min (puolihieronta) ja 90 min (kokohieronta). 

Tukisukat ja muut kuntoutuksen tuotteet

Meiltä saat myös lääkinnälliset hoitosukat tai kompressiosukat, äitiyssukat, diabetessukat.

Lääkinnällisiä hoitosukkia käytetään yleensä parantamaan alaraajojen laskimoveren paluuvirtausta, ehkäisemään raajaturvotusta sekä vähentämään turvotusta ja edistämään virtausta imuteissä.

Tukisukat tai kevyet tukisukat (lentosukat) on tarkoitettu perusterveille jaloille turvotuksen ja väsymyksen vähentämiseen, lievien laskimovaivojen vähentämiseen tai estämiseen. Kevyitä tukisukkia suositellaan käytettäväksi esimerkiksi yli kuuden tunnin lennolla, jos jalkasi ovat alttiit laskimotukoksille.

Urheiluhieronnassa sinua palvelee Tanja Virtanen

Olen Tanja, jalkaterapeutti ja koulutettu hieroja / urheiluhieroja. Teen hyvin monentyyppistä hierontaa, ja minulla on pitkä kokemus erilaisista tule-vaivojen hoidoista hierojana sekä urheilijoiden kanssa toimimisesta. Erityisosaamiseni on monenlaisista alaraajaongelmista, niiden hoidosta ja ennaltaehkäisystä.

Asiakaskuntani koostuu lapsista ikäihmisiin, joiden kuntotaso kattaa arkiliikkujista kilpaurheilijoihin.

045 1450 222
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Logo Linnoituksen terveys- ja hyvintointilato

Varaa aika

Voit varata ajan kätevästi verkkosivuilla olevalla ajanvarauksella tai soittamalla.

Linnoituksenterveys.fi

Linnoituksen Terveys ja Hyvinvointitalo on aivan uudenlainen, monipuolisia terveyden ja hyvinvoinnin palveluja tarjoava taho. Olemme paikallisia yrittäjiä sinua varten.

Painopisteemme on ennaltaehkäisevässä ja kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Hyvinvointi on yksilöllinen kokemus, joka muodostuu useista eri tekijöistä kuten ravinto, uni, liikunta, mielen hyvinvointi ja terveys. Me tarjoamme saman katon alla monipuolisia palveluja, joilla voimme edistää sinun hyvinvointiasi.

Palvelemme kaiken ikäisiä ihmisiä vauvasta ikäihmisiin kiireettömästi viihtyisissä ja rauhallisissa tiloissa Haminassa Pikkuympyränkadulla ”sinisen kirkon” eli Johanneksen kirkon takana.

Yhteystiedot

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pikkuympyräkatu 24 
49400 Hamina

Y-tunnus: 3366703-9

Sosiaalinen media

© Linnoituksen terveys- ja hyvinvointitalo. Oikeudet muutoksiin pidetään. Verkkosivusto Jaakko Leislahti Oy.