Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarakeskeistä ja vahvuuksiin keskittyvää terapiaa. Ratkaisukeskeiselle suuntaukselle on ominaista keskittyä yksilön vahvuuksiin ja tunnistaa asioita, jotka ovat hyvin. Ratkaisukeskeisyydelle on tärkeää myös tunnistaa asiat, jotka toimivat. Sitä, mikä ei ole rikki, ei tarvitse korjata. Voimavarakeskeisyys syntyy siitä, että toimivia asioita pyritään lisäämään ihmisen elämässä.

Ratkaisukeskeisessä terapiassa ei ole ennalta määrättyjä määriä käyntikerroille, vaan käyntien määrä sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan tilanteen mukaan. Ratkaisukeskeisessä terapiassa jo yksikin kerta voi tuoda asiakkaalle apua. Yleensä terapia kestää kuitenkin 1-20 käyntikerran verran.

Terapiassa painotetaan ratkaisun löytämistä

Monet meistä kokevat ajoittaista mielen pahoinvointia, jossa oireet eivät ole niin vahvoja, että voitaisiin puhua sairaudesta. Usein tämän kaltaista pahoinvointia syntyy esimerkiksi stressaavassa elämäntilanteessa tai kuormittavassa työtilanteessa. Kaipaat ehkä ammatti-ihmisen apua tilanteen käsittelyyn tai arjen palauttamiseen mielekkääksi.

Lyhytterapia nostaa asemaansa terapiatarjonnassa juuri edellä mainittujen tilanteiden kohdalla. Lyhytterapiassa ajattelutapa on usein ratkaisukeskeinen. Terapian tavoite on vahvistaa selviytymistaitoja ja terapia keskittyy tulevaisuuteen, menneisyyttä väheksymättä. Jokainen asiakas on ainutlaatuinen ja siksi ratkaisutkin ovat aina ainutlaatuisia asiakkaan tilanteen ja toimintatavat huomioon ottaen.

Terapiaa kaipaavat ongelmat elämässä ovat usein lannistavia ja ihmiselle syntyy tunne, että hän ei pysty ratkaisemaan ongelmiaan. Hän saattaa ajatella olevansa jollakin tavalla heikompi tai viallinen verrattuna toisiin ihmisiin. Toive muutoksesta ja ongelmien ratkaisusta lähtee kuitenkin ihmisestä itsestään. Lyhytterapiassa pyritään saamaan selville, miten asiakas itse mieltää ongelmansa tai mitä keinoja hän uskoo tilanteen ratkaisemiseksi tarvittavan. Tärkeintä on asiakkaan muutostoiveiden mukainen työskentely sekä toiveikkuuden vahvistaminen. Viimeksi mainittu lisää asiakkaan kykyä löytää uusia keinoja ja toimintatapoja ongelmiensa ratkaisemiseksi. Eteneminen tapahtuu pienin askelin, asiakasta tukien ja huomioiden jokainen myönteinen poikkeus aikaisempaan toimintatapaan nähden.

Mihin tilanteisiin tai oireisiin lyhytterapiasta voi saada apua?

Lyhytterapiasta voi saada apua monenlaisiin, niin isoihin kuin pieniinkin ongelmatilanteisiin tai oireisiin, jotka haittaavat hyvinvointia. Esimerkkejä asioista, joihin lyhytterapia voi tuoda helpotusta:

 • Stressi ja uniongelmat
 • Ahdistusoireet ja hankalien tunteiden säätely
 • Ihmissuhdeongelmat
 • Pohdit eroa kumppanista ja erosta selviäminen
 • Masennusoireet
 • Vanhemmuuteen liittyvät haastavat tilanteet
 • Sinulla on itsetunto-ongelmia ja olet tyytymätön kehoosi
 • Tunnet itsesi riittämättömäksi tai arvottomaksi
 • Sinun on vaikea rauhoittua ja rentoutua ja elämä on suorittamista
 • Sinulla on jokin riippuvuus, joka hallitsee sinua
 • Tunnet itsesi toistuvasti väsyneeksi, ärtyneeksi ja alakuloiseksi
 • Unelmoit muutoksesta, mutta et uskalla ottaa ensimmäistä askelta ja tarvitset siihen tukea.

Tervetuloa hyvinvointitaloon terapiaan! Käynnit ovat luottamuksellisia, eikä käynnin tietoja tallenneta Kantapalveluun. Lyhytterapiaan et tarvitse lääkärin lähetettä, se ei ole Kela-korvattavaa.

Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa sinua palvelee Sanna Montonen

Ihmisten hyvinvointi, terveys ja mielenhyvinvointi ovat minulle tärkeitä asioita. Minulla on taito olla läsnä ja kuunnella herkällä korvalla, mitä kertojalla on sydämellään

040 567 4445
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Logo Linnoituksen terveys- ja hyvintointilato

Varaa aika

Voit varata ajan kätevästi verkkosivuilla olevalla ajanvarauksella tai soittamalla.

Linnoituksenterveys.fi

Linnoituksen Terveys ja Hyvinvointitalo on aivan uudenlainen, monipuolisia terveyden ja hyvinvoinnin palveluja tarjoava taho. Olemme paikallisia yrittäjiä sinua varten.

Painopisteemme on ennaltaehkäisevässä ja kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Hyvinvointi on yksilöllinen kokemus, joka muodostuu useista eri tekijöistä kuten ravinto, uni, liikunta, mielen hyvinvointi ja terveys. Me tarjoamme saman katon alla monipuolisia palveluja, joilla voimme edistää sinun hyvinvointiasi.

Palvelemme kaiken ikäisiä ihmisiä vauvasta ikäihmisiin kiireettömästi viihtyisissä ja rauhallisissa tiloissa Haminassa Pikkuympyränkadulla ”sinisen kirkon” eli Johanneksen kirkon takana.

Yhteystiedot

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pikkuympyräkatu 24 
49400 Hamina

Y-tunnus: 3366703-9

Sosiaalinen media

© Linnoituksen terveys- ja hyvinvointitalo. Oikeudet muutoksiin pidetään. Verkkosivusto Jaakko Leislahti Oy.