Skip to main content

Jalkojen terveys vaikuttaa koko kehoon

Jalkojen terveys vaikuttaa koko kehoon ja on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ennaltaehkäisevällä hoidolla pidät jalkasi kunnossa, mutta silloin kun ilmenee ongelmia, hoito kannatta aloittaa ajoissa. Jalkaterapia on aina yksilöllistä ja asiakkaan tarpeiden mukaista hoitoa.

Hoidan ja kuntoutan jalkaterapeuttisin menetelmin jalkojen kiputiloja sekä jalkaterän iho- ja kynsimuutoksia. Opastan asiakasta ennaltaehkäisemään ongelmien uudelleen syntymistä. Valmistan myös yksilölliset tukipohjalliset mittojen mukaan ja annan jumppaohjeet kuntoutusta varten.  

Jalkaterapeutille kannattaa tulla aina, kun jaloissa esiintyy seuraavalaisia huomioita, muutoksia tai sairauksia:

 • sieni-infektiot, jalkasilsa ja varvasvälihautumat
 • känsät
 • kovettumat jaloissa, kuiva iho
 • sisäänkasvaneet tai paksuuntuneet kynnet, kynsien oikaisuhoidot
 • diabeteksen tai reuman aiheuttamat muutokset alaraajoissa
 • alaraajojen alueella ilmenevä kiputila tai muu ongelma
 • jalkaterän tai varpaiden asentomuutos
 • alaraajojen kuntoutustarve ennen tai jälkeen leikkauksen
 • muutoksia jalkaterän tai varpaiden asennossa
 • alaraajoissa tarvetta kuntoutukselle vamman tai leikkauksen seurauksena
 • alaraajoissa kiputiloja tai muita ongelmia

Jalkaterapeuttinen tutkimus

Jalkaterapiakäynti alkaa jalkaterapeuttisella tutkimuksella, jossa arvioin asiakkaan liikkumista, alaraajojen rakenteita ja toimintoja sekä jalkojen ihoa, kynsien kuntoa sekä asiakkaan toteuttamaa jalkojen omahoitoa. Tutkimus sisältää haastattelun, tilanteen vaatimat tutkimukset ja jatkohoitosuunnitelman. Voin tehdä myös peruskartoituksen alaraajojen toiminnoista ja mahdollisista riskitekijöistä ennaltaehkäisevästä näkökulmasta.

Tukipohjallisterapia on yksi jalkaterapiamenetelmä

Kun jalkaterän alueella ilmenee toiminnallisista ja rakenteellisista muutoksista johtuvia kiputiloja tai ongelmia, niitä voidaan hoitaa tukipohjallisterapialla. Tukipohjallisilla voidaan ehkäistä alaraajojen ja erityisesti jalkaterän alueen nivelten ja luisten rakenteiden epäedullista kuormittumista sekä lihasten ja nivelsiteiden rasittumista. Tukipohjalliset voivat olla myös osa muiden kehossa ilmenevien ongelmien hoitoa. Näitä voivat olla esimerkiksi selkä-, polvi- ja lonkkakivut ja/tai ongelmat.

Silikonista valmistetut ortoosit

Silikoniset ortoosit suojaavat ihoa hankaukselta, korjaavat virheasentoja tai ehkäisevät niiden pahenemista. Varvasortooseja käytetään esimerkiksi vaivaisenluun, vasaravarpaiden tai estämään varpaiden hankaumat. Ortooseja voidaan käyttää myös suojina keventämässä känsiä tai kovettumia esimerkiksi varpaiden päällä, varvasvälissä tai varpaiden päissä. Jäykistyneisiin niveliin voidaan käyttää suojaavia ortooseja, jotka vähentävät hankausta kuormitusalueella. Silikonista valmistetut ortoosit muotoillaan aina suoraan asiakkaan jalkaterään, jolloin ortoosi on täysin yksilöllinen käyttäjälleen.

Jalkaterapiassa sinua palvelee Tanja Virtanen

Olen koulutukseltani jalkaterapeutti, koulutettu hieroja sekä urheiluhieroja. Minulla on pitkä kokemus hierojan ja urheiluhierojan töistä, joita olen tehnyt yrittäjänä jo vuodesta 2012. Jalkaterapeutiksi kouluttauduin työn ohessa ja valmistuin 2020.

Yrittäjä urani aikana olen käynyt useita syventäviä lisäkoulutuksia kehittääkseni ammattitaitoani, mm fasciahieronta, jalkaterapian syventävät koulutukset, erilaiset teippaukset, uusimpana DryNeedling-kuivaneulaus ja paljon muuta.

Palvelen kaiken ikäisiä ja aktiivisesti eri tasoisia asiakkaita lapsista ikäihmisiin niin satunnaisia kuntoilijoita kuin kilpaurheilijoitakin.

045 1450 222
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.