Skip to main content

Hoitava Hengitys HB®-ohjaus

Kenelle?

Kaikille terveytensä itsehoidosta kiinnostuneille.

  • astmaatikoille, allergikoille ja muista hengitysoireista kärsiville, mm. nenän tukkoisuudesta tai poskiontelotulehduksista.
  • kuorsaajille ja uniapneaatikoille
  • stressi, ahdistus ja paniikkihäiriöistä oireleville.
  • urheiluun ja liikkumiseen apua.

Yksilöohjaus

Tavoitteena normaali hengitys. Optimaalinen hengitys on säännöllistä, rauhallista, volyymiltaan normaalia sekä näkymätöntä ja äänetöntä. Hoitava Hengityksessä HB-ohjauksessa käytetään Buteyko-menetelmää. Professori Konstantin Buteyko (1923-2003) keksi hengitysvolyymin ja erilaisten sairauksien (mm. astma) välisen yhteyden 1950-luvulla).  Buteyko-menetelmä on laajasti käytössä ympäri maailmaa ja se on saanut Iso-Britannian terveysviranomaisten hyväksynnän astman täydentävänä hoitomuotona.

”Suurin osa ihmisistä liika hengittää kroonisesti-vaikkakin piilevästi”. Terveydentila kohenee, kun hengitystä pienennetään.

Häiriintyneen hengityksen merkkejä ovat äänekäs hengitys, suuhengitys, nopea hengitysrytmi, jatkuva huokailu ja haukottelu, niiskutus, rykiminen, tukkoisuus, kuorsaus ja uniapnea.

Hoitava Hengitys HB-ohjauksessa mennään askel askeleelta hengityksen korjaamiseksi alkaen arkihengityksestä, hengitysharjoituksista ja kielijumpasta. Jo näillä muutoksilla saadaan kehon toimintaa enemmän elinvoimaa.

Hengitys helpottuu -> tukkoisuus helpottaa -> astman oireet lievittyvät.

Unenlaatu paranee-> kuorsaus hiljenee -> uniapnea lievittyy

Mieli rauhoittuu -> ajatus kirkastuu -> stressi lievittyy

Liikunta tehostuu -> hengästyminen vähenee -> maitohapot vähenevät.

Hoitava Hengitys HB-ohjauksessa opetellaan hengitysharjoitteita sekä nielua kiinteyttävää kielijumppaa. Ohjauksessa annetaan lukuisia vinkkejä terveyttä edistäviin elintapamuutoksiin ja se on koko loppuelämän elämäntapamuutos, jota omalla aktiivisella toiminnalla ylläpidetään.

Ryhmäluennot

Teen Hoitava Hengitys HB-ohjauksia myös luentoina.

Olisiko teillä kiinnostusta tutustua Hoitava Hengitys HB-ohjaukseen työpaikalle, TYHY-päivälle, yhdistyksenne tai seuranne jäsenistölle.

Hoitava Hengitys HB-menetelmä, on kaivattu ja toimiva tapa lievittää lääkkeettömästi sekä luonnonmukaisesti yhä yleisempiä hengityksen ongelmia, kuten astmaa, nenän tukkoisuutta, poskiontelovaivoja, kuorsausta ja uniapneaa sekä stressiin.

Menetelmä pohjautuu tutkittuun Buteyko-menetlmään, jonka kehitti Ukrainalaissyntyinen Konstantin Buteyko 1950-luvulta alkaen, joka on laajasti tänä päivänä käytössä ympäri maailmaa.

Hoitava Hengitys HB-ohjauksen tavoitteena on korjata toiminnallisia hengityshäiriöitä, kuten liikahengitystä. hengitystapoja sekä hengityskaasujen tasapainoa parantavien harjoitteiden avulla hengitys helpottuu, tukkoinen nenä avautuu ja hengityslihakset vahvistuvat. Hengityksen rauhoittuminen rauhoittaa stressaantunutta mieltä ja parantaa hapensaantia, vähentää hengästymistä sekä lisää jaksamista liikunnassa. Lisäksi tehokas kielijumppa kiinteyttää nielua, eli tekee tilaa hengitykselle. Tuloksena on rauhallinen, vaivaton, äänetön ja yhtäjaksoinen hengitys myös yöllä, jolloin oma jaksaminen paranee niin työssä kuin arjessa.

 

Yhteydenotto ja tarjouspyynnöt Hoitava Hengitys HB-ohjaus ryhmäluentoihin sähköpostitse  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.tai puhelimitse 044 2405467

Hoitava Hengitys HB®-ohjauksessa sinua palvelee Saila Korpela

044 240 5467
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.